Q : Justin Timberlake ile çalışmak nasıldı ?
Rihanna : Muhteşemdi. (Gülüşmeler.) Fantastikti çünkü o çok cool bir çocuk. Bilirsin, o Justin Timberlake !! O hala eğlenceli ve neşeli. Komik biri ama çalışırken çok ciddi oluyor. Ve Timbaland ile stüdyoda patlama yapıyorlar. Onlarla harika zaman geçirdim.
Q : Justin'le nasıl irtibata geçtiniz ?
Rihanna : Timbaland, Justin ile turdaydı. Biz Timbaland'i takip etmek zorundaydık, gerçekten. İlk olarak Chicago'ya gittik, şovundan sonra Justin stüdyoya geldi ve etrafı kurcalamaya ve müzikler oluşturmaya başladı. Eğlenceliydi. Sonra New York'a geri döndük, Justin stüdyoya geldi ve " Rihanna için şarkı yazmak istiyorum." dedi. Timbaland'inde fikirleri vardı ve o bu şarkıya "Rehab" adını verdi. Ardından Justin geldi ve sözleri kafasından yazmaya başladı. Kağıda hiçbirşey yazmadı! Oraya girdi ve söylemeye başladı. Ben çok çok etkilendim. Hepimiz şarkıyı sevdik.
Q : Bu şarkının ne hakkında olduğunu anlatır mısın ?
Rihanna : Rehab mecazi bir anlamı olan şarkı. Rehab'ın gerçek anlamı bu erkeğin bazı şeyleri atlatmak zorunda olması. Biz rehab'a kayıt yaptırmak hakkında konuşuyorduk, bu da onun oraya kayıt yaptırarak bu şeyi atlatması anlamına geliyor. Biz şarkıda bahsedilen adamın hislerini bir hastalık yada bağımlılıkla karşılaştırdık. Sadece, "Artık sigara içmek istemiyoruz." dedik. Bunun anlamıda artık Britney Spears olaylarıyla ilgilenmek istemiyoruz anlamı taşıyordu.